Documentació per la reconstrucció del bot palangrer CALA FONS II

Tags: 6ª Convocatoria


Amics de la Mar Port-Maó

Redacció de la documentació necessària i projecte, per part d'un enginyer naval o empresa especialitzada, ja que dita embarcació va ser desballestada en acabar la seva activitat pesquera, complint la normativa vigent. Aquest és el primer pas per poder recuperar l’embarcació, i requereix una partida econòmica important per a l'associació.

Web » Facebook »


Amics de la Mar Port-Maó és un associació sense ànim de lucre dedicada a la recuperació, conservació i difusió del patrimoni marítim de Menorca i del port de Maó en partícula. És per açò que hem iniciat el projecte de reconstrucció del bot palangrer CALA FONS II, peça única d'aquest tipus d'embarcació, construït l'any 1954 per Francesc Preto Borràs a Cales Fons.

El  volem dedicar a l'aprenentatge i difusió de la vela llatina dins el port de Maó i, com a embarcació emblemàtica de l'associació, per assistir a les diferents trobades de vela llatina que es realitzen a Menorca i també a fora.

El primer pas per poder dur endavant la reconstrucció i recuperació és elaborar tota la documentació necessària per part d'un enginyer naval, ja que dita embarcació va ser desballestada en acabar la seva activitat pesquera, complint la normativa vigent. Aquest inici requereix una partida econòmica important per part de l'associació, ja que la ha de realitzar una empresa especialitzada, a diferència de les feines de reconstrucció que seran dutes a terme per els socis voluntaris de l'associació.

  • Entidad: Amics de la Mar Port-Maó
  • Beneficiarios: Gent interessada en la recuperació, pràctica, i divulgació de la vela llatina i el seu coneixement.
  • Presupuesto: 2.000 €