Piccole Isole “Illa de l’aire 2013”

Tags: 3ª Convocatoria


Societat Ornitològica Menorquina

Es tracta d’un projecte d’investigació i protecció dels ocells migradors basat en la tècnica de l’anellament científic amb l’objectiu d’estudiar la fenologia migratòria en l’època prenupcial i la seva relació amb el canvi climàtic.

Web » Facebook »


Es presenta aquesta proposta de continuació de l’estudi de la migració prenupcial a l’illa de l’Aire, Menorca, emmarcada dins del projecte internacional “Piccole Isole”. Aquest és un projecte d’investigació dedicat a l’estudi de la migració del ocells durant l’època prenupcial. Aquesta campanya es duu a terme a diferents illes de la Mediterrània. Els objectius d’aquest projecte són:

L’estudi de la fenologia migratòria durant la migració primaveral, amb l’objectiu immediat d’extreure conclusions juntament amb les altres estacions de la mediterrània occidental, amb la finalitat d’editar un treball conjunt sobre aquest tema.

Els efectes del canvi climàtic sobre la totalitat de les poblacions d’ocells migradors és un dels temes que més preocupa avui dia a la comunitat científica.

Conèixer aquests efectes pot contribuir notablement en la protecció dels ocells migradors. Investigar la importància que tenen les petites illes o illots que troben els ocells durant la travessia de la Mediterrània, quan tornen de les àrees d’hivernada, a l’Àfrica, cap a Europa.

Obtenció de dades a llarg termini per a poder investigar possibles canvis en la població menorquina d’ocells migrants, i com dèiem abans, informació imprescindible per avaluar canvis més generals, com els efectes del canvi climàtic.