Taller de la memòria: La cuina de les nostres àvies

Tags: 10ª Convocatoria


Este proyecto tiene
VOTA ESTE PROYECTO

ASSOCIACIÓ FRA ROGER, GASTRONOMIA I CULTURA

A través d’unes trobades entre la gent gran i cuineres aficionades a la cuina menorquina, es recuperaran receptes i tradicions gastronòmiques de Menorca. Amb tota la informació recollida (receptes, plats, tradicions...) s’elaborarà un document final amb l’objectiu de no oblidar i perdre aquest patrimoni culinari. Per tant, els destinataris indirectes serà tota la societat menorquina, sobretot els amants i professionals de la gastronomia, que podran conèixer i perpetuar les receptes, recuperant plats estretament lligats a la cultura de l’illa.

Web » Facebook » Twitter »


Conscients que la gastronomia menorquina s’ha transmès de generació en generació per via oral, les mares explicant a les filles com fer els plats tradicionals de cada família... l’associació Fra Roger considera necessari recuperar la memòria gastronòmica per enriquir encara més el patrimoni culinari de Menorca.

Es tracta d’un projecte que pretén recuperar receptes de la cuina tradicional menorquina, a través d’una sèrie de trobades amb gent gran, resident als centres de caràcter insular del Consell (Santa Rita a Ciutadella i Residència de Gent Gran a Maó).

El projecte consisteix en organitzar 3 trobades a cada centre, on poder establir converses tranquil·les entre la gent gran i tres cuineres aficionades. L’objectiu és poder recordar receptes que antigament es feien a les cuines de Menorca i poder recopilar-les en un document.

Les trobades es basen en crear un clima de confiança amb la gent gran i ajudar-los a fer memòria sobre les costums de la cuina menorquina d’abans. La tercera de les trobades servirà per cuinar alguna de les receptes aportades pels participants i poder compartir dinar o berenat entre tots. Aquest dinar o bereneta tindria el nom de “Dinar BonaCompra” per visualitzar el suport del Club Bona Compra Menorca.

  • Entidad: ASSOCIACIÓ FRA ROGER, GASTRONOMIA I CULTURA
  • Beneficiarios: Residents als centres sociosanitaris de Santa Rita i a la Residència de Gent Gran
  • Presupuesto: 1.250 €